Web Analytics Made Easy - Statcounter

سحر طاعتی- همشهری آنلاین: میلاد کیایی موسیقی‌دان، نوازنده سنتور و آهنگساز پیشکسوت کشورمان ۷۰ سال عمر خود را صرف ترویج موسیقی اصیل ایرانی کرده و با تربیت شاگردان بسیار و انتشار آثاری جاودان، نقش مهمی در موسیقی ایرانی ایفا کرده است. عضویت در هیأت امنای فرهنگ صوتی ایران، اجرای کنسرت‌های بسیار در داخل و خارج از کشور، ابداعاتی در زمینه کوک سنتور، انتشار آلبوم‌های مختلف و ساخت موسیقی فیلم و انتشار کتاب «راز آشکارا» برخی از کارنامه هنری او است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید | چرا همایون شجریان در کنسرت‌هایش حرف نمی‌زند؟ علیرضا قوامی درگذشت

میلاد کیایی در سن ۷۷ سالگی در همکاری با بابک شهرکی، نوازنده ویلن و عمران فروزش، نوازنده تنبک آلبومی را متشکل از بازنوازی ۱۲ قطعه موسیقی ماندگار استادان برجسته موسیقی ایران با عنوان«در عشق زندگی باید» همزمان با سالروز تولد همایون خرم منتشر کرده است.

 از شما آثار برجسته‌ای طی سال‌های فعالیت‌تان در عرصه موسیقی منتشر شده است. آلبوم «در عشق زنده باید» چرا به سراغ قطعات ماندگار و خاطره‌انگیز موسیقی ایران رفته‌اید؟

بعد از یک عمری تجربه و نوازندگی و آهنگسازی و فعالیت‌های مستمر در بخش‌های مختلف هنری موسیقی، با هنرمند گرامی جناب بابک شهرکی تصمیم گرفتیم مجموعه‌ای را شامل ۱۲ آهنگ دلنشین و دلپذیر و جاودانه از آهنگسازان قبل از انقلاب منتشر کنیم.

آثاری از آهنگسازان بزرگ و تاریخی ایران همانند روح‌الله خالقی، علی تجویدی، همایون خرم، مجید وفادار، عباس شاپوری، انوشیروان روحانی و اسدالله ملک و... . که از میان همه این آهنگسازان فقط انوشیروان روحانی در قید حیات است که برایش آرزوی طول عمر دارم. همه این آثار، آهنگ‌های جاودانه‌ای هستند و ما سعی کرده‌ایم به‌صورت احساسی و با درنظر گرفتن جنبه‌های عاشقانه این قطعات، آنها را در قالب سه‌نوازی سنتور، ویلن و تنبک اجرا کنیم به همین‌خاطر هم اسم آلبوم را «در عشق زنده باید»گذاشته‌ایم چون تمام قطعات عاشقانه هستند.

البته در این مجموعه دست به یک ابتکاری هم زدیم و در لابه‌لای هر یک از قطعات یک یا دو بیت شعر عاشقانه هم دکلمه کردم که یک تنوعی در کار صورت گرفته باشد. ما با این کار و نیز انتخاب آثار این آهنگسازان سعی کردیم هر نوع سلیقه‌ای را درنظر بگیریم به‌طوری که هم افراد مسن، هم جوانان، هم میانسالان و هم کودکان و نوجوانان و همه اقشار جامعه از رفتگر، کارگر، استاد دانشگاه، استاد موسیقی بتوانند این آلبوم را بشنوند و به دل آنها بنشیند.

با توجه به مواردی که مطرح کردید چه دلایلی را درنظر گرفتید که این آلبوم می‌تواند مخاطبان گسترده‌ای داشته باشد؟

 از انقلاب اسلامی ۴۴ سال گذشته و تا به امروز بیش از ۴۰ هزار آهنگ هم ساخته شده است که البته کارهای خوب هم توسط استادان خوبی با تکنیک و باارزش ساخته شده‌اند اما همیشه این سؤال برایم مطرح است که چرا ما هر جا دورهمی از نسل‌های فعلی حتی نسل چهارم می‌بینیم آهنگ‌های زمان ما را اجرا می‌کنند؟ و چرا یک‌بار هم نشده که آهنگ‌های زمان خودشان را اجرا کنند؟و این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که در این چندین سال کارهای خوبی هم ساخته شده است.بنابراین این خود جای بحث دارد که چطور آن آثار که برخی را نیز ما از میان آنها انتخاب کردیم؛ جاودانگی پیدا کردند؟البته که دلایل زیادی دارد. درست است که قطعات باارزشی ساخته شده است اما جای بحث دارد که چرا ماندگار نشده‌اند.

می‌دانم برای این پرسش‌ها جواب‌های زیادی وجود دارد که من از آنها می‌گذرم. اما می‌دانم در روزگار بنده، موسیقی بوی عشق می‌داد و شاعر می‌دانست چه می‌گوید. آهنگساز هم می‌دانست که چه خواننده‌ای یا چه ارکستری می‌خواهد قطعه مورد نظر خود را بخواند و بنوازد. درحالی‌که امروزه بسیاری از آهنگسازان ما نمی‌دانند آهنگ‌شان را چه خواننده‌ای می‌خواهد بخواند یا بنوازد.با درنظر گرفتن این موارد ما نیز سعی کردیم گلچینی از آن آهنگ‌ها و بزرگان آهنگساز تکرارناپذیر قبل از انقلاب که واقعا جاودانه شده‌اند، داشته باشیم و با هنرمندی بابک شهرکی که پنجه جادویی دارند و آقای عمران فروزش، نوازنده تنبک این آثار را که بیشتر جنبه بداهه دارد را در این آلبوم بنوازیم.

 می‌توان گفت روایت شما 3 نوازنده از آثار ماندگار موسیقی ایران در این آلبوم به مخاطب ارائه شده است؟

کل مجموعه بی‌کلام است. درواقع تجربه یک عمر نوازندگی (از ۷ سالگی تا به الان که ۷۰ سال می‌شود) به من آموخت که موسیقی بی‌کلام جاودانگی بیشتری دارد. نه اینکه خدای ناکرده موسیقی با کلام ارزشش کمتر است نه به هیچ عنوان.

پدر موسیقی ایران استاد ابوالحسن صبا که شاگردان بزرگی تربیت کرده ؛ تمام آثارش بی‌کلام است و هیچ کار با کلامی ندارد چرا که آنقدر آثارش پیام و حرف برای گفتن دارد که نیاز نیست حتما کلامی گفته شود یا شعری روی آن گذاشته شود.ما نیز ترجیح دادیم برای اینکه این آثار به دفعات قابل شنیدن باشند و حالت تکراری نداشته باشد، به‌صورت بی‌کلام ضبط و منتشر کنیم.

البته همانطور که گفتم برای اینکه همه نوع سلیقه‌ای را درنظر بگیریم دکلمه را نیز در کار گنجاندیم و اتفاقا در برخی بخش‌ها موسیقی ما حالت ردیف‌نوازی هم دارد که آن نوع سلیقه‌ها که کمی هم سنت‌گرا هستند را نیز درنظر بگیریم و بتوانیم نظرشان را جلب کنیم.

 کتاب «راز آشکارا» که خاطرات نیم‌قرن فعالیت هنری شماست به چاپ هفتم رسیده است.کتاب دیگری در دست انتشار دارید؟

بله کتاب راز آشکارا به چاپ هفتم رسید.متأسفانه ۸۳ صفحه از این کتاب در زمان نخستین نشرش حذف شد که من در کتاب جدیدی که مشغول نگارشش هستم با عنوان «دل به دریا زدن دم نزدن می‌خواهد» بخش‌های حذفی کتاب«راز آشکارا» را گنجانده‌ام که بخشی از خاطرات هنری ۷۰ ساله من است که امیدوارم سال آینده منتشر شود.

کد خبر 690153 برچسب‌ها موسیقی ایرانی موسيقى دستگاهى موسیقی - چهره - ساز - آلبوم - اجرا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: موسیقی ایرانی موسیقی ایران راز آشکارا ساخته شده آهنگ ها بی کلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۶۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» که توسط احسان مردوخ روحانی گردآوری شده است، عصر یکشنبه با حضور جمعی از مسؤولان سنندج رونمایی شد.

احسان مردوخ روحانی، پژوهشگر و نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج در مورد این کتاب اظهار کرد: سال ۱۳۹۸ شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق موسیقی یونسکو به ثبت رسید و براین اساس ایده اولیه نوشتن کتاب نامداران موسیقی سنندج نیز به پیشنهاد دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج شکل گرفت که اتمام آن حدود چهار سال به طول انجامید.

وی افزود: اسامی نامدارانی که در این کتاب ذکر شده، شامل خواننده، نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی هستند که توسط دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج انتخاب شده‌اند.

نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج یادآور شد: در این کتاب اطلاعاتی در مورد ۴۰ نفر از اهالی موسیقی و گروه کامکارها که همگی از نامداران موسیقی شهر سنندج هستند به ترتیب حروف الفبا آمده و کتاب به ۳ زبان فارسی، کردی و انگلیسی چاپ شده است.

مردوخ روحانی خاطر نشان کرد: در مورد برخی از نامداران موسیقی سنندج اطلاعات و داده‌های بسیار کمی وجود داشت که این جزو سختی‌های کار ما بود اما آنچه که آمده سعی شده به درستی بیان شود.

وی بابیان اینکه در جلدهای بعدی این کتاب به زندگی سایر نامداران شهر سنندج نیز پرداخته می‌شود، گفت: سعی خواهیم کرد نواقص و ایرادات این جلد را رفع کنیم که امیدواریم این کتاب فتح بابی برای توجه بیشتر به هنرمندان شهر باشد.

تحقیقات انجام شده در حوزه موسیقی کردی کافی نیست

مدرس دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: در حوزه موسیقی کُردی تحقیقات بسیاری صورت گرفته اما کافی نیست و ما داده‌های کمی را به‌ویژه در مورد هنرمندان حوزه موسیقی در اختیار داریم.

حمید حاصلی، گفت: هنرمندان سرمایه‌های اجتماعی ما هستند و چاپ کتاب در مورد آنها بسیار ارزشمند است که می‌تواند به عنوان منبع برای نسل‌های بعدی نیز بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
این هنرمند موسیقی اذعان کرد: قطعاً هر کاری دارای نقاط قوت و ضعفی است که امیدواریم احسان مردوخ روحانی، نویسنده این کتاب، برای جلدهای بعدی آن، نواقص را برطرف کند.

سنندج در اعتلای فرهنگ و هنر ایران نقش دارد

شهردار سنندج نیز در سخنانی بیان کرد: امروز نام سنندج بر تارک تاریخ می‌درخشد و در حوزه هنر و فرهنگ در عرصه جهانی حرف برای گفتن دارد و این به دلیل وجود هنرمندان و پیشکسوتانی است که در این استان پرورش یافته‌اند.

سید انور رشیدی سنندج را مهد علم و دانش خواند و گفت: این شهر در اعتلای فرهنگ و هنر ایران نقش مؤثری داشته است.

وی با عنوان اینکه کردستان و خاصتا سنندج دیار بزرگان، پیشکسوتان، ورزشکاران و نام‌آورانی مانند بهزادیان‌ها، عندلیبی‌ها، کامکارها، صادق‌ایوبی‌ها، یوسف‌زمانی‌ها، نعمتیان‌ها، ضیاءالدینی‌ها و …است که نام آوازه جهانی دارند، افزود: سنندج با وجود چنین سرمایه‌ها هنری، ورزشی، فرهنگی و… در عرصه هنر و فرهنگ شهره جهانی یافته و شهر خلاق موسیقی جهان و پایتخت نوروز و پایتخت دف شده است.

وی از تکمیل فرهنگ‌سرای شهرداری سنندج در پارک خیابان شهدا خبر داد و گفت: این طرح آماده افتتاح است و منجر به افزایش سرانه زیرساخت‌های فرهنگی در شهر سنندج و کاهش آسیب‌های اجتماعی در این نقطه خواهد بود.

رشیدی اضافه کرد: با همکاری مالکان این اراضی شهرداری سنندج موفق به تملک پارک شهدا شد و تنها ۹۶ شعیر آن برای تملک ۱۰۰ درصدی باقیمانده که امیدواریم هرچه زودتر با تملک کامل این پارک شاهد یک پاتوق کاملاً فرهنگی در این نقطه برای شهروندان فهیم شهر سنندج باشیم.

وی استفاده از فضای این پارک برای ایجاد نمایشگاه‌های صنایع دستی، برگزاری فستیوال‌های مختلف هنری را از برنامه‌های شهرداری سنندج در پارک شهدا دانست و ابراز امیدواری کرد؛ با تملک ۹۶ شعیر باقیمانده بتوانیم این ظرفیت را به بهترین نحو ممکن برای خدمت به شهروندان مهیا کنیم.

گفتنی است؛ این کتاب مختصری از شرح حال نامداران موسیقی سنندج شامل خوانندگان، نوازندگان، آهنگسازان و مدرسین موسیقی» و مختصری در خصوص گروه کامکارهاست و یکی از نخستین کتاب‌هایی است که به شرح حال نامداران موسیقی سنندج می‌پردازد و شرح حال هر فرد به صورت مختصر به زبان فارسی و پیش از آن ترجمه این شرح حال ابتدا به زبان انگلیسی و پس از آن به زبان کردی آمده است.

کد خبر 6091446

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • اندیشه‌های استاد شهید مطهری ماندگار و جاودانه است
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • نیازمندی‌های نکونام برای جاودانه‌شدن در فوتبال ایران
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • نظر علیرضا طلیسچی درباره حضورش در شب‌های زودیاک و آهنگ پرطرفدارش «پاقدم»